9 Mayıs 2026, Cumartesi
MENÜ
Kategoriler
Gündem

Afyon'da Siyasi İl Başkanları Dikey Gelişim Toplantısı

2026-05-04 09:51:00
Anadolu Basın Birliği'nin düzenlediği Afyon'daki siyasi parti il başkanları toplantısında, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Mehmet Karataş, üniversitenin gelişiminde dikey büyümeye öncelik verileceğini belirtti. Hayvancılığın öncelikli alanlar arasında yer alacağı vurgulandı.
Afyon'da Siyasi İl Başkanları Dikey Gelişim Toplantısı

Anadolu Basın Birliği'nin öncülüğünde her ay gerçekleştirilen siyasi parti il başkanları toplantısı, bu kez Afyonkarahisar'da düzenlendi. Toplantıya katılan Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Mehmet Karataş, üniversitenin gelecek vizyonuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.


Üniversitenin Gelişim Stratejisi: Dikey Büyüme

Rektör Karataş, üniversitenin gelişim stratejisi hakkında bilgi vererek, "Öncelikli olarak yatay gelişim yerine dikey gelişime odaklanacağız" dedi. Bu yaklaşımın, üniversitenin belirli alanlarda uzmanlaşmasını ve derinleşmesini hedeflediği şeklinde yorumlandı. Dikey büyüme stratejisiyle, mevcut kaynakların daha etkin kullanılarak belirli akademik ve araştırma alanlarında ulusal ve uluslararası düzeyde daha güçlü bir konuma ulaşılması amaçlanıyor.


Hayvancılığın Önemi Vurgulandı

Toplantıda öne çıkan diğer bir konu ise hayvancılık alanına verilen önem oldu. Rektör Karataş, "Önceliklerimiz arasında hayvancılık olacak" ifadelerini kullanarak, bu sektörün üniversitenin araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde merkezi bir rol oynayacağını belirtti. Bu kapsamda, hayvancılıkla ilgili yeni projelerin hayata geçirileceği, mevcut çalışmaların derinleştirileceği ve sektörün ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretileceği öngörülüyor. Üniversitenin, bölgedeki hayvancılık potansiyelini harekete geçirecek bilimsel ve teknolojik katkılar sunması bekleniyor.


Siyasi Parti Başkanlarının Katılımı

Anadolu Basın Birliği tarafından organize edilen bu toplantılar, siyasi parti il başkanlarının bir araya gelerek güncel konuları ve yerel gelişmeleri değerlendirmeleri açısından önem taşıyor. Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen bu toplantı da, siyasi aktörlerin üniversitenin gelecek vizyonu hakkındaki görüşlerini paylaşmaları ve iş birliği olanaklarını değerlendirmeleri için bir platform sundu. Toplantının, bölgenin kalkınmasına yönelik ortak akıl oluşturma çabalarına katkı sağlaması hedefleniyor.

İlk yorumu sen yap
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan www.beyazbelge.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!